Stedentrip Keulen in december

Uitzicht Koln Triangle over Keulen

Ontdek bezienswaardigheden in Keulen met je vrienden

Stel je voor: samen met vijf goede vrienden heb ik vorig jaar een onvergetelijke stedentrip naar het betoverende Keulen gemaakt. Gelegen aan de oevers van de majestueuze Rijn, bood deze bruisende stad ons een schat aan ervaringen, van adembenemende bezienswaardigheden tot bruisend nachtleven en heerlijke culinaire ontdekkingen. Laat me je meenemen op onze reis vol spannende avonturen en betaalbare geneugten in deze fascinerende stad. In dit artikel bespreken we de volgende onderwerpen:

Bezienswaardigheden in Keulen

Wat te doen in Keulen? Keulen, een stad doordrenkt van geschiedenis en cultuur, verwelkomde ons met open armen en bood een overvloed aan activiteiten om van te genieten. Onze reis begon met een verkenning van de adembenemende Dom van Keulen, een meesterwerk van gotische architectuur en het ultieme symbool van de stad. Met zijn imposante torens en prachtige gebrandschilderde ramen was de Dom een absoluut hoogtepunt van onze reis, en we waren betoverd door zijn majestueuze schoonheid.

Bezoek de Hohenzollernbrücke; een iconische brug

Na onze ontmoeting met de Dom begaven we ons naar de nabijgelegen Hohenzollernbrücke, een iconische spoorbrug over de Rijn. Hier werden we beloond met een adembenemend panoramisch uitzicht over de stad en de rivier, wat resulteerde in enkele van de meest memorabele foto’s van onze reis.

Vervolgens dompelden we onszelf onder in de levendige bierscene van Keulen met een gezellige bierproeverij bij een lokale brouwerij. Hier genoten we van de unieke smaken van Kölsh-bieren en leerden we meer over de rijke biertradities van de stad.

Bezoek de kerstmarkt in Keulen

Geen bezoek aan Keulen zou compleet zijn zonder een stop bij de bruisende kerstmarkt, vooral omdat we tijdens de feestdagen in de stad waren. De kerstmarkt van Keulen betoverde ons met zijn sfeervolle kraampjes, glinsterende lichtjes en heerlijke geuren van glühwein en gebraden kastanjes. We struinden langs de kraampjes, bewonderden de ambachtelijke cadeauartikelen en genoten van traditionele lekkernijen, wat resulteerde in een onvergetelijke ervaring vol warme herinneringen.

Op onze tweede dag in Keulen verkenden we het bruisende stadscentrum verder, waar we genoten van een ontspannen winkelervaring in de vele boetiekjes en warenhuizen die de stad te bieden heeft. We namen ook de tijd om te ontspannen en tot rust te komen in een van de gezellige cafés langs de kade, waar we genoten van een prachtig uitzicht op de Rijn terwijl we nippen aan onze koffie.

Wat kost een dagje of nachtje weg naar Keulen?

Een van de meest gestelde vragen voor een stedentrip is vaak: “Hoe duur is Keulen?” Nou, laten we het eens bekijken. Onze uitgaven waren verrassend betaalbaar, en we delen graag een overzicht van onze kosten:

  • Overnachting in een 3-sterrenhotel: €110 per persoon per nacht
  • Entreekaartje observatieplatform Kölntriangle: €3 per persoon
  • Bierproeverij: €20 per persoon
  • Maaltijden en drankjes: Ongeveer €50 per persoon voor twee dagen
  • Openbaar vervoer: €10 per persoon voor dagkaarten, en we hebben de stad rondgescheurd op Bolt-stepjes.

In totaal kwamen we uit op €193 per persoon voor ons hele weekend in Keulen. Een koopje, als je bedenkt hoeveel plezier we hebben gehad en hoeveel we hebben gezien en ervaren!

Boek een onvergetelijke stedentrip naar Keulen

Onze vriendentrip naar Keulen was een onvergetelijke ervaring, gevuld met avontuur, ontdekkingen en kostbare herinneringen. Van de indrukwekkende bezienswaardigheden tot de bruisende sfeer en de heerlijke culinaire geneugten, Keulen heeft ons hart gestolen en we kijken er nu al naar uit om terug te keren naar deze fascinerende stad aan de Rijn. Wil jij meer weten? Neem dan contact met ons op.

hohenzollernbrücke in Keulen

Met drie goede vrienden heb ik onlangs een onvergetelijk lang weekend doorgebracht in het betoverende Boedapest. Deze stad aan de oevers van de Donau bood ons een schat aan ervaringen, van historische ontdekkingen tot bruisend nachtleven en ontspannende thermale baden. Laat me je meenemen op onze reis vol met spannende avonturen en betaalbare geneugten in deze betoverende stad. In dit artikel bespreken we met jou de volgende topics

Reisvoorbereiding Boedapest

Met de hulp van ChatGPT hebben wij ons reisschema voor een lang weekend in Boedapest samengesteld. ChatGPT stelde voor om op vrijdagmiddag aan te komen, waardoor we genoeg tijd hadden om in te checken bij onze Airbnb en de Joodse wijk, het kasteeldistrict en het Buda-kasteel en het Vissersbastion te verkennen. We waren ook van plan om ’s avonds de beroemde Ruïnebars te bezoeken, waar Boedapest bekend om staat.

Op zaterdag stond het Hongaarse parlementsgebouw bovenaan ons lijstje, gevolgd door een ontspannen wandeling langs de Donaupromenade. Chat had ons ook aangeraden om ’s avonds een bezoek te brengen aan Instant-Fogas, een populaire uitgaansgelegenheid in de stad.

Op zondag hadden we plannen om het stadspark te verkennen en een bezoek te brengen aan de thermale baden van Rudas. Deze ontspannende activiteit stond hoog op ons verlanglijstje na twee dagen vol sightseeing en nachtleven.

Hoewel ons reisschema iets afweek van het oorspronkelijke plan van ChatGPT, hadden we nog steeds een geweldige tijd en waren we blij met de aanbevelingen die we hadden gekregen. De flexibiliteit om onze eigen draai te geven aan het reisplan maakte het avontuur des te spannender.

Wat te doen in Boedapest?

Boedapest bood ons een schat aan activiteiten voor elk van ons. Onze eerste dag begon met het verkennen van de Joodse wijk, waar we werden betoverd door de levendige sfeer en de rijke geschiedenis. Vervolgens brachten we een bezoek aan het majestueuze Buda-kasteel en het schilderachtige Vissersbastion, waar we werden beloond met adembenemende uitzichten over de stad.

Op dag twee stonden we vroeg op om het iconische Parlementsgebouw te bewonderen, een meesterwerk van neogotische architectuur aan de oevers van de Donau. We maakten een ontspannen wandeling langs de Donaupromenade, genietend van het rustgevende geluid van de kabbelende rivier. ’s Avonds dompelden we onszelf onder in het bruisende nachtleven van Boedapest, met een bezoek aan Instant-Fogas, een van de populairste ruïnebars van de stad.

Op onze derde dag verkenden we het prachtige stadspark van Boedapest, waar we genoten van een ontspannen wandeling langs de schilderachtige paden en de iconische Vajdahunyadburcht bewonderden. Daarna bezochten we de thermale baden van Rudas, waar we onze vermoeide spieren verwenden en genoten van de therapeutische warmwaterbronnen.

Hoe duur is Boedapest?

Een van de meest gestelde vragen voor een stedentrip is vaak: “Hoe duur is het?” Nou, laten we het eens bekijken. Onze uitgaven waren verrassend betaalbaar, en we delen graag een overzicht van onze kosten:

  • Vliegtickets: €160 per persoon (met KLM)
  • Accommodatie: €44,31 per persoon (Airbnb)
  • Eten: Ongeveer €120 per persoon voor drie dagen
  • Vervoer: €15 per persoon voor metrokaartjes voor het hele weekend, €7,50 per persoon voor deelstepjes van Bolt, €12,50 per persoon voor een taxi naar het vliegveld
  • Activiteiten: €30 per persoon voor een cocktailcruise op de Donau via GetyourGuide

In totaal kwamen we uit op €389,31 per persoon voor ons hele weekend in Boedapest. Een koopje, als je bedenkt hoeveel plezier we hebben gehad en hoeveel we hebben gezien en ervaren!

Vervoer door Boedapest

tram in boedapest in januari 2024

Het vervoer in Boedapest is efficiënt en betaalbaar, met een uitgebreid metrosysteem dat de hele stad bestrijkt. We maakten ook gebruik van de handige deelstepjes van Bolt, waarmee we snel en gemakkelijk door de straten van de stad konden manoeuvreren. Voor langere afstanden kozen we af en toe voor een taxi, wat ook een betaalbare optie bleek te zijn.

Het weer in Boedapest

Eind januari werden we begroet met zonnige dagen en milde temperaturen rond de 6 graden Celsius. Het weer was perfect voor sightseeing, maar we raden aan om warme kleding mee te nemen, vooral als de wind wat sterker is. Over het algemeen waren we echter aangenaam verrast door het weer en konden we volop genieten van onze tijd in de stad.

Ons lang weekend in Boedapest was een onvergetelijke ervaring vol avontuur, ontdekkingen en onverwachte geneugten. Van de adembenemende architectuur tot de levendige sfeer en het overheerlijke eten, Boedapest heeft ons hart gestolen en we kunnen niet wachten om terug te keren. En het beste van alles? Het is een bestemming die betaalbaar is voor elke reiziger, zonder in te leveren op kwaliteit of plezier.

Ben je klaar om Boedapest te verkennen? Neem contact met ons op voor meer informatie en laat je inspireren voor je eigen stedentrip naar deze prachtige stad.

Kanton of Guangzhou is een grote miljoenenstad in het zuiden van China. In de stad wonen meer dan 14.5 miljoen inwoners. In de metropool Guangzhou wonen zo’n 62 miljoen inwoners en is daarmee de grootste metropool ter wereld. De stad spreekt een speciale taal, het Kantonees in plaats van het Mandarijn.

Guangzhou, de grote miljoenenstad

Wil jij een lange trip maken door de Aziatische binnenlanden of een ontdekkingsreis boeken door de overblijfselen van de Franse cultuur in Azië? Dan is een vliegvakantie naar Cambodja echt wat voor jou! Gelukkig wordt vliegen naar Cambodja steeds eenvoudiger. En gelukkig maar, want Cambodja heeft veel moois te bieden. In het koninkrijk Cambodja leven ongeveer 16 miljoen inwoners en de grote hoofdstad is Phnom Penh. Met een oppervlakte van circa 181.000km2 is het op 68 na dichtbevolkte land ter wereld. 96% van de Cambodjaanse bevolking is hindoe, wat tevens de staatsgodsdienst is in Cambodja. Dankzij deze aantallen zie jij tijdens je vakantie veel van deze godsdiensten terug in de cultuur.

Guangzhou bezienswaardigheden

1. Canton Tower

De Canton Tower, voorheen ook bekend als de Guangzhou TV astronomical and Sightseeing Tower en ook wel bekend als De Toren van Guangzhou is een 600 meter hoog zogenaamd Hyperboloïde gebouw nabij de Chigang Pagoda in Guangzhou in de Chinese provincie Guangdong.

2. Shamian island

Shamian is een zandbankeiland in het Liwan-district van Guangzhou, Guangdong, China. De naam van het eiland betekent letterlijk “zandig oppervlak” in het Chinees. Het gebied werd in de 19e eeuw door de Qing-regering verdeeld in twee concessies aan Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Baomo Scenery

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec congue, sem eu vehicula tristique, diam augue egestas ipsum, in feugiat velit tellus ut augue. Pellentesque a eros vitae ligula cursus efficitur. Mauris hendrerit imperdiet orci at pharetra. Donec scelerisque sapien eget erat viverra fringilla. Nullam eu nibh ac erat viverra tempus. Suspendisse ultricies a felis id fermentum. Fusce ultricies nec massa molestie placerat. Mauris quis odio quis orci fringilla euismod in quis ipsum.

Sed iaculis gravida leo, nec vestibulum dui luctus eget. Suspendisse vitae ipsum et risus semper bibendum mattis aliquam sapien. Mauris laoreet metus magna, eget volutpat ligula efficitur a. Suspendisse sollicitudin mattis massa. Sed eleifend sagittis justo, et pellentesque ipsum blandit et. Maecenas mi ligula, hendrerit non sollicitudin eget, consectetur quis ligula. Phasellus ligula augue, finibus quis velit quis, varius accumsan dolor. Donec ut felis tempus, gravida eros a, lobortis lacus.

Als je op zoek bent naar een leuke vakantie, dan kunnen de verwachtingen natuurlijk erg hoog liggen. Je wilt namelijk de beste zomer van je leven ervaren en daarom is het handig om te kijken naar welke vakantie bij jou past! Er zijn veel vakantiebestemmingen die jij kan bezoeken, maar welke vakantie past nou echt bij jou? Om dit uit te zoeken, is het handig om te kijken naar de 3 tips die jij in deze tekst leest.

Tip 1 Kijk voor de vakantie die jij zelf wilt

Het is altijd handig om te kijken voor de type vakantie die jij wilt. Zo kun je bijvoorbeeld kijken voor een citytrip, maar ook voor een relaxvakantie. Ben jij op zoek naar een relaxvakantie, dan zijn er talloze vakantiebestemmingen die jij kan bezoeken. Natuurlijk is het leuk om een bestemming te zoeken waar jij je aangetrokken tot voelt. Wil jij een luxe vakantie meemaken, maar heb je geen zin in oplopende kosten? Dan is het handig om te kijken voor een goedkope vakantie. Doordat je voor een goedkope vakantie kiest, zal je ook weinig hoeven te betalen op je vakantie.

Tip 2, Zon, Zee of Strand? Kijk voor prachtige locaties

Als je veel zon, zee en strand wilt zien tijdens je vakantie, dan is het handig om naar vakantiebestemmingen te kijken die bij deze wensen passen. Zo kun je bijvoorbeeld kijken voor Ibiza. Ibiza staat bekend om prachtige stranden die jij zeker moet bezoeken tijdens je verblijf. Zo heb je nog talloze andere plekken die jij kan bezoeken. Als je op zoek bent naar een goedkope en luxe vakantie, dan kan je kijken voor een hotel met jacuzzi op kamer. Vaak kun je op een prachtige locatie zitten in een luxe kamer voor relatief weinig geld. Wie wilt dit dan nou niet!

Tip 3, zoek de koopjes op

Om een goedkope vakantie te ervaren, is het verstandig om de goedkope vakanties op te zoeken. Doordat je koopjes opzoekt, zal je al snel de juiste vakantie tegenkomen. Dit zal er ook voor zorgen dat je snel kunt genieten van een leuke vakantie. Als je lang van te voren boekt, krijg je vaak vroegboekkorting. Wanneer je last minute op vakantie wilt, krijg je natuurlijk last minute korting. Let er wel op, dat dit niet altijd van toepassing is.

Boek nu en ga morgen!

Als je een last minute wilt boeken, dan is het handig om naar een aantal punten te kijken. Zo is het handig om de luxere vakanties te pakken zodat je echt een koopje kunt krijgen. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat je een leuke bestemming zoekt die ook echt voldoet aan je eigen wensen. Als je eenmaal een goede vakantie hebt gevonden, dan kun je boeken en wellicht morgen gaan. Lukt het nou niet om last minute te boeken? Dan kun je altijd nog langs een reisbureau. Een reisbureau kan jou helpen naar het zoeken van een uitstekende last minute vakantie.

Een inspirerende China vakantie boeken? Bezoek gedurende negen dagen het indrukwekkende China met zijn rijke cultuur en geschiedenis op een authentieke manier. Je mist beslist niets van de hoogtepunten van de verschillende Chinese steden en verblijft in kwaliteitsvolle overnachtingsplaatsen, maar reist rond zoals de locals. Met een gids aan je zijde voel je je nooit verloren, maar je zal ook op eigen houtje op verkenning uitgaan. Een vakantie in China zal je zeker niet vervelen. Dit lang heeft ongelofelijk veel te bieden. Zowel op het gebied van natuur en geschiedenis als cultuur en eten. Een vakantie naar China zal je niet snel vergeten.

Wat ga je doen tijdens een vakantie in China?

Waar mag je je onder meer aan verwachten tijdens deze reis naar China? Een verkenning van Beijing. Je bezoekt het Tian’an Men Square, de Verboden Stad. Bewonder met privé-gids één van de Wereldwonderen: de Chinese Muur. Neem een authentieke Chinese lunch. In de namiddag breng je nog een bezoek aan het Zomerpaleis. Ook niet te missen is Hutongs, een netwerk van kleine steegjes en één van de weinige restanten van het oude Beijing. Tempel van de Hemelse Vrede.

Wat zijn highlights in China?

Doorreis naar Pingyao, ongetwijfeld het best bewaarde voorbeeld van een traditionele Han-stad. Bezoek aan de oude stadsmuur en de oude shopping street. Je neemt de nachttrein naar Xi’an. Museum van de Terracotta-strijders. Verkenning van de stadsmuren van Xi’an. Buffet met Tang Dynasty dansshow. Muslim Quarter. Nachttrein naar Shanghai, waar een Engelstalige gids je mee op pad neemt. Je bezoekt eerst de wereldberoemde Bund en Nanjing Road. Nanjing Road, de nummer 1 Business Street in China. De tuinen van Yuyuan Bazaar.

  • Reis zoals de locals en zie het authentieke China.
  • Je steunt kleine lokale hotels, restaurants en activiteiten en helpt ter plekke jobs creëren.
  • Je verblijft in kwaliteitsvolle overnachtingsplaatsen.

Online China vakantie boeken?

Via internet kun je tegenwoordig eenvoudig en goedkoop een vakantie boeken. Je kunt dit rechtstreeks doen bij een reisbureau of tussenpersoon. Eventueel kan je ook een los vliegticket aanschaffen bij een luchtvaartmaatschappij en een hotel boeken via bijvoorbeeld booking.com of een andere hotelvergelijker. Een pakketreis is doorgaans echter voordeliger en je hebt garantie op je vakantie in China. Zeker wanneer je een verre reis gaat maken naar het Aziatische land is het verstandig een goede reisverzekering af te sluiten. Houdt altijd goed de actuele reisadviezen in de gaten. Zowel rondom corona als andere politieke situaties en lokale problemen en ongeregeldheden. Je wilt tenslotte onbezorgd op vakantie kunnen gaan.