Wizz Air

Het plan om Wizz Air op te richten ontstond in juni 2003, toen zes mensen met een uitgebreide kennis van de luchtvaartindustrie en een succesvol verleden in diverse branches de samenwerking startten met József Váradi, de CEO van het bedrijf. Binnen slechts drie maanden was Wizz Air als bedrijf geregistreerd en kon het vluchten gaan uitvoeren. Een merk dat nog niet zeer bekend is, maar wel hard op weg is dat te worden. Wizz Air is een jong en ambiteus bedrijf.

Het eerste vliegtuig steeg op 19 mei 2004 op vanuit Katowice. Tegenwoordig heeft Wizz Air 11 operationele bases in de regio: Katowice, Warschau, Gdansk en Poznan in Polen, Boedapest in Hongarije, Sofia in Bulgarije, Boekarest, Cluj-Napoca en Timisoara in Roemenië, Kiev in Oekraïne en Praag in de Tsjechische Republiek, vanwaar vluchten op meer dan 150 routes worden verzorgd.

Wizz Air is een luchtvaartmaatschappij die de klant waar voor zijn geld wil bieden en zich op het gehele reistraject op innovaties richt. We streven ernaar om vliegen betaalbaar te maken voor alle burgers van Midden- en Oost-Europa en om alle reizigers in de EU een nieuwe reisbelevenis te bieden. De nieuwste technologie wordt ingezet om ervoor te zorgen dat de “Wizz Air belevenis” uitstekend is, zowel wat betreft de service als de prijs-kwaliteitsverhouding. Wizz Air biedt een eenvoudig servicemodel. Dat betekent: reizen zonder ticket, het gebruik van secundaire luchthavens (die kosten- en tijdbesparend werken), één reisklasse met leren stoelen voor iedereen, geen stoeltoewijzing, en maaltijd- en drankverstrekking op verzoek en tegen betaling.

Wizz Air streeft ernaar om met nieuwe vliegtuigen van een technologisch superieure kwaliteit te vliegen, waarvan het onderhoud wordt verzorgd door gerenommeerde bedrijven, zoals Lufthansa Technik. Hierdoor zijn reizigers bij Wizz Air verzekerd van dienstverlening van een constant hoge kwaliteit. Wizz Air vliegt met een jonge vloot van Airbus A320-toestellen met 180 leren stoelen aan boord.

Ga naar de website.