Norwegian air

Norwegian Air Shuttle ASA, is een openbare low-cost luchtvaartmaatschappij die ook vermeld staat op de Oslo Stock Exchange. Het bedrijf is de tweede grootste luchtvaartmaatschappij van Scandinavië  en heeft een route portfolio dat in heel Europa uitstrekt tot in Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Met concurrerende prijzen en klantvriendelijke oplossingen en diensten, heeft het bedrijf een aanzienlijke groei doorgemaakt in de voorgaande jaren.  Met meer dan 9,1 miljoen passagiers in 2008is Norwegian de 4e grootste low-cost luchtvaartmaatschappij in Europa.

De maatschappij werd in 1993 opgericht. Oorspronkelijk vloog het bedrijf vooral in opdracht van Braathens op lijnen in het westen van Noorwegen. Daarbij werd gebruikgemaakt van de Fokker 50.

In 2002 werd het beleid gewijzigd. Het bedrijf presenteert zich sindsdien als Low fare maatschappij. De merknaam is daarbij gewijzigd in Norwegian. Tegenwoordig wordt gevlogen met de Boeing 737, zowel op binnenlandse bestemmingen als op populaire Europese bestemmingen.

Ga naar de website.