Martinair

Martinair is een Nederlandse luchtvaartmaatschappij die op 24 mei 1958 werd opgericht door Martin Schröder en John Block onder de naam Martin’s Air Charter. In 1966 werd de naam gewijzigd in ‘Martinair Holland’. Per 31 december 2008 maakt Martinair deel uit van de KLM-groep en valt daarmee tevens onder de holding Air France-KLM.

De eerste buitenlandse bestemming van Martin’s Air Charter was Palma de Mallorca: meer dan vijf lange uren in de lucht; koffie uit een thermoskan; geen warme maaltijd, maar zelf gesmeerde broodjes. Niet echt het comfort dat onze passagiers tegenwoordig gewend zijn, maar wel een absolute sensatie. Vliegen is dan nog een echte happening.

Martinair heeft zo’n 1900 medewerkers in dienst. Meer dan de helft van de omzet van Martinair wordt verzorgd door Martinair Cargo. Martinair heeft wereldwijd een reputatie als de grootste vervoerder van ‘perishables’: snijbloemen, groenten en fruit. De klimaatregeling aan boord zorgt ervoor dat bloemen hun bestemming in perfecte conditie bereiken. Naast bloemen, groenten en fruit vervoeren we alle denkbare vracht; koeien naar het Midden-Oosten, paarden naar een springtoernooi, de nieuwste modellen personenauto’s, computers en nog veel meer. Met de grote Boeing 747’s en MD-11’s worden vanuit Amsterdam lijndiensten aangeboden naar Noord- en Zuid-Amerika, Midden- en Verre Oosten en Afrika.
De passagiersvluchten van Martinair richten zich vandaag de dag op bestemmingen in het groot Caribisch gebied en naar Mombasa, Kenia. Naar bestemmingen als Aruba, Curaçao en Mexico vervoert Martinair veelal vakantiegangers en passagiers die vrienden of familie in deze landen op gaan zoeken.

De prettige, persoonlijke service van Martinair is wereldwijd bekend. Het ‘korps’ cabine-, cockpit- en grondpersoneel is dan ook de trots van het bedrijf. Met prima maaltijden, recente speelfilms, een kinderentertainment programma en een bijzonder vriendelijke, goed opgeleide bemanning streeft Martinair ernaar een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding aan te bieden. Op deze manier blijven de vluchten van Martinair interessant voor grote groepen reizigers.

Ga naar de website van www.martinair.nl