British Airways

British Airways 

Op 31 maart 1924 ontstond uit de fusie van vier kleine airlines de luchtvaartmaatschappij Imperial Airways Ltd. In 1935 ontstond vervolgens British Airways uit de fusie van vier regionale airlines, die luchtverkeer binnen Europa aanboden. Imperial Airways en British Airways smolten in 1937 samen tot de BOAC (British Overseas Airways Corporation), die als de voorganger van de Britse luchtvaartmaatschappij British Airways geldt.

Sinds de jaren ’90 is BA onderworpen aan de concurrentie met low cost maatschappijen. In het recessiejaar 1992 was ze desondanks de enige internationale airline ter wereld zonder verlies. British Airways begon toen al haar concept bij te werken, in tegenstelling tot de Europese hoofdconcurrenten Lufthansa en Air France. Zo volgde een gedeeltelijke terugtrekking van het aantal verbindingen op trajecten binnen Europa, hoofdzakelijk vanwege de sterke concurrentie van Easyjet en Ryanair, en een versterking van het intercontinentale luchtverkeer, met name naar Zuidoost-Azië en de VS. Als laatste airline beëindigde BA op 24 oktober 2003 het gebruik van de Concorde.

BA heeft ondere aandelen in de airline Iberia en tot 2004 bezat ze bovendien 18,25% van Qantas, aan welke ze zeven Boeing 767 verhuurde. Ook buiten de grenzen van de Oneworld alliantie werkt BA nauw samen met andere luchtvaartmaatschappijen, waaronder Japan Airlines. In Afrika is British Airways betrokken bij de Zuid-Afrikaanse binnenlandse luchtvaartmaatschappij Comair.

Bestemmingen
De British Airways vliegt wereldwijd naar zo’n 150 bestemmingen.

Ga naar de website of bekijk andere, goedkope vliegticket aanbieders.