Air Berlin

Air Berlin is een grote Duitse low-cost luchtvaartmaatschappij die tegen lagere prijzen passagiers vervoert naar Europese steden en zonnige vakantiebestemmingen. Bij de prijs van een vlucht zit altijd boordservice inbegrepen: gratis iets te eten en drinken, hetgeen vrij uniek is voor een ‘low cost’-maatschappij.

Naast de lijnvluchten vervoert Air Berlin ook passagiers op charterbasis in opdracht van Nederlandse of Duitse reisorganisaties naar diverse vakantiebestemmingen. Air Berlin gebruikt als huisstijl donkerrood en wit. Air Berlin voert vanaf Schiphol rechtstreekse vluchten uit naar Mallorca/Palma en Rimini.

Op 17 augustus 2006 maakte Air Berlin bekend dat het concurrent Dba over zou nemen. Dba functioneerde daarna nog enige tijd als zelfstandige dochtermaatschappij, maar sinds april 2007 is de maatschappij volledig in Air Berlin geïntegreerd en als merk van de markt verdwenen.

Op 27 maart 2007 kondigde Air Berlin de overname aan van Duitse branchegenoot LTU. De merknaam LTU is hierbij deels gehandhaafd, maar enkel nog voor de intercontinentale bestemmingen. De Zuid-Europese bestemmingen zijn opgegaan in het routenetwerk van Air Berlin.

Op 20 september 2007 werd bekend gemaakt dat Air Berlin na dba en LTU, ook de Duitse luchtvaartmaatschappij Condor wilde overnemen. Deze overname zou volgens de plannen in 2010 volledig afgerond moeten zijn. Vanwege het uitblijven van toestemming door de mededingingsautoriteiten, is de overname nog steeds niet officieel en gaan er geruchten dat deze niet zou doorgaan.

In 2008 is het logo van Air Berlin veranderd en hebben de toestellen een andere kleurstelling gekregen.
Bron: Wikipedia.

Ga naar de wesite van Air Berlin of bekijk andere, goedkope vliegticket aanbieders..