Tips vliegreis

Tips tijdens vliegen

Drank en drinken
Mijd cafeïne dranken als koffie, thee, cola, chocolade. De effecten van cafeïne kunnen zijn: een snellere hartslag, trillen, opwinding. Zo blijf je aan boord ontspannen en bovendien zorgen koffie en thee voor een uitdrogend effect van de huid.

Op grote hoogte is de lucht vaak erg droog. Neem aan boord daarom regelmatig wat te drinken. Drink liefst dranken zonder koolzuur, door de hoogte kan koolzuur een opgeblazen gevoel geven.

Mijd alchohol: de werking van alcohol is in de lucht drie maal sterker dan op de grond. Bovendien heeft alcohol een uitdrogende werking.

Druk
Sommige mensen hebben bij stijgen en dalen last van oorpijn. Door tijdens start en landing kauwgum te kauwen heb je minder last.

Contactlenzen
Draagt u contactlenzen, dan is het aan te raden deze tijdens de vlucht uit te doen. Door de droge lucht kunnen uw ogen minder vochtig zijn dan op de grond met als resultaat geïrriteerde ogen.Sinds november 2006 gelden er nieuwe richtlijnen voor het meenemen van vloeistoffen in het vliegtuig. Let erop dat niet alleen vloeistoffen, maar ook producten zoals lippenstift onder deze regels vallen.

Voorkom stress bij vertraging
Hou er rekening mee dat vertraging eigenlijk bij reizen hoort. Ga hier dan ook luchtig mee om en vermaak de kinderen bijvoorbeeld met een spelletje.

Overstappen
Schiphol is groot, maar Heathrow nog veel groter. Op Heathrow kan het wel eens 40 minuten kosten om van de ene naar de andere vertrekhal te komen. Hou hier rekening mee in uw reisschema.

Vliegen met kinderen

Op vakantie met kinderen
Een vakantie met kinderen is net even anders dan een vakantie alleen of met z’n tweeën. Eigenlijk moet je bij alles wel rekening houden met de kinderen. Van de keuze van je bestemming, je verblijf (hotel/appartement), tot aan de activiteiten toe. Op Vakantie Kinderen vind je een overzicht van vakanties speciaal voor gezinnen met baby’s en (kleine) kinderen. Van je eerste baby vakantie, kamperen met kinderen, een wintersport vakantie met kinderen, tot een verre reis met het hele gezin. Lees meer over vakantie met kinderen.

Tarieven vliegticket
Tegenwoordig nemen we steeds vaker het vliegtuig met het hele gezin. Let erop dat er bij veel luchtvaartmaatschappijen speciale kindertarieven gelden. Kinderen onder de twee jaar betalen slechts 10 % van de ticketprijs (excl. belastingen), maar ze zitten dan de hele reis bij u op schoot. Van 2 tot 12 jaar betalen ze 50 % van de ticketprijs (excl. belastingen) voor binnenlandse vluchten en minimaal 65% voor internationale vluchten.

Bezigheid
Zorg ervoor dat u zaken meeneemt waarmee een kind zich kan vermaken. Denk aan: speeltjes, kleurpotloden, blaadjes, boeken of spelletjes.

Voorbereiding
Bezoek de website van de luchtvaartmaatschappij en bekijk of men een speciale ‘reizen met kinderen’ pagina heeft. Zo komt het voor dat je speciale kindermenu’s kan bestellen.

Reis vooral ’s nachts, kinderen kunnen dan het gewone ritme aanhouden en in het vliegtuig slapen. Zo hebben ze ook minder last van een jetlag.

Maak een speciale lijst voor de handbagage; wat moet er mee voor het kind? Denk aan: speelgoed, eten en drinken, luiers, natte doekjes, kleding en een voorleesboek. Ook crème is nuttig om mee te nemen i.v.m. de droge lucht in het vliegtuig.

Vraag ook tijdig of er stoelen beschikbaar zijn met extra ruimte.

De luchthaven
Zorg dat je ruim op tijd op de luchthaven bent. Zo kan je je goed installeren voordat het vliegtuig vertrekt. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen krijgen ouders met kinderen voorrang tijdens het aanboord gaan. Check dit altijd.

Zorg dat de kinderen op de luchthaven nog wat energie kwijtraken.

Aan boord
-   Vraag naar een kinderstoel voor optimale veiligheid en comfort.
-   Laat de kinderen ergens op zuigen of kauwen tijdens het opstijgen en dalen. Dit voorkomt irritatie aan de oortjes.
-   Zorg voor afleiding, vooral tijdens het opstijgen en landen. Maak er een avontuur van in plaatst van een manier van verplaatsen van A naar B!

Vliegtickets vergelijken
Voor degene die het liefst handmatig een goedkoper vliegticket zoeken naar land of hoofdstad is een prima website gemaakt. Een duidelijke, eenvoudige, maar zeer informatieve website. Gemakkelijk vliegtickets vergelijken!