Inchecken

Inchecken

Inchecken gebeurt altijd twee uur van tevoren. Dit kan soms langer zijn, maar dit wordt dan ook aangegeven. Het is verstandig dit te controleren voor vertrek. Hou hier altijd rekening mee als u met vervoer naar de luchthaven gaat. Hou ook rekening met eventuele files.

Check uw reisschema met openbaar vervoer of auto naar de luchthaven bij de ANWB.

 

Bagage (hand en ruim)

Men maakt onderscheid in hand- en ruimbagage en regels daarvoor zijn streng te noemen. Eenmaal bij de incheckbalie erachter komen dat het e.e.a. niet klopt verzorgt problemen.

Sinds 11 september 2001 zijn de regels betreffende bagage en vooral handbagage flink verscherpt. Tegenwoordig mag u helaas niet zomaar meer alles in uw handbagage meenemen wanneer u gaat vliegen. Er gelden binnen de Europese Unie speciale regels voor vloeistoffen en gels. De meeste vloeistoffen mag u alleen in uw handbagage meenemen wanneer u ze in een hersluitbare, doorzichtige plastic zak kunt doen. U kunt deze speciale plastic zakjes vaak op het vliegveld verkrijgen. Lees alles over de regels voor babage. 

  

Douane

U komt langs de Douane en laat uw paspoort en vliegticket zien. Hier geeft u ook goederen aan.

 

Contant geld

U komt langs de Douane. Verlaat of komt u de Europese Unie binnen  EUR 10.000 of meer aan geld, dan moet u dit melden bij de douane. Dit geldt niet alleen voor munten of bankbiljetten, maar ook voor waardepapieren. Leest u meer op de website van de Douane.

 

Invoer van handelsgoederen

Heeft u bepaalde producten bij u die voor de handel zijn? Dan moet u dit altijd melden bij de Douane. Dit geldt ook voor artikelen als beschermde dier- en plantensoorten, nagemaakte merkartikelen, kunst en antiek, drugs en medicijnen, wapens en munitie. Leest u meer op de website van de Douane.

Mocht uw vliegticket niet naar uw huisadres zijn verzonden, dan moet u deze ophalen bij de balie van uw reisbureau op de luchthaven. Voor zogenaamde ‘E-tickets’ geldt een andere regeling.

 

E-vliegtickets

Een e-vliegticket wordt volledig online afgehandeld. 

Leest u ook de vliegtips