Aakomst vliegtuig

Aankomst

Als u aankomst vindt er wederom een paspoortcontrole plaats. Daarna duurt het meestal maximaal een uur voordat uw bagage uit het vliegtuig is. U gaat langs de douane. Als u niets heeft aan te geven, dan kunt u gewoon doorlopen naar de bagageband. Op het elektronisch bord wordt vermeld bij welke bagageband u uw bagage kunt ophalen.

Contant geld

U komt langs de Douane. Verlaat of komt u de Europese Unie binnen EUR 10.000 of meer aan geld, dan moet u dit melden bij de douane. Dit geldt niet alleen voor munten of bankbiljetten, maar ook voor waardepapieren. Leest u meer op de website van de Douane.

Invoer van handelsgoederen

Heeft u bepaalde producten bij u die voor de handel zijn? Dan moet u dit altijd melden bij de Douane. Dit geldt ook voor artikelen als beschermde dier- en plantensoorten, nagemaakte merkartikelen, kunst en antiek, drugs en medicijnen, wapens en munitie. Leest u meer op de website van de Douane.

Het is aan te raden om een bagagekarretje te halen. Zo kunt u gemakkelijk met uw bagage door de veelal drukke luchthaven rijden.

Verlies van bagage

Het kan gebeuren dat de bagage niet op de lopende band binnenkomt. Ga in dit geval naar de speciale balie voor verloren bagage, die op elke luchthaven aanwezig is.

Jetlag

Een jetlag is een natuurlijke reactie van het lichaam op het passeren van een aantal tijdzones, zoals bij een lange vliegreis gebeurt. Uw biologische klok is van slag door de tijdzones waardoor uw dag- en nachtritme regelt verstoord kan zijn. Het is aan te raden om niet toe te geven aan uw natuurlijk ritme en direct het dag- en nachtritme van het land waar u verblijft aan te nemen.