CHEAPTICKETS, VLIEGWINKEL, BUDGETAIR EN VAYAMA SAMEN VERDER ONDER VLEUGELS BCD

januari 19, 2011 by
Filed under: Artikelen 

Zeist, 19 januari 2011 – Het internationale reisconcern BCD Holdings N.V. kondigt vandaag de fusie van CheapTickets, Vliegwinkel, Flugladen, BudgetAir en Vayama aan. BCD Holdings verenigt, samen met  investeerders ING Corporate Investments, Bluefield Investments en de eigenaren van Beins Travel Group B.V. (CheapTickets), deze online reisaanbieders en vormt hiermee een nieuwe internetreisorganisatie met wereldwijd bereik.

CheapTickets en Vliegwinkel zijn marktleiders in Nederland en Duitsland. Ook Vayama heeft in korte tijd een volwassen positie ingenomen op de Amerikaanse online reismarkt. CEO BCD, Joop Drechsel zegt: “Door de samensmelting van deze bedrijven ontstaat er één sterk en internationaal online reisbedrijf. Ons gemeenschappelijke doel is de huidige vertegenwoordiging in de diverse landen te versterken en daarnaast onze activiteiten uit te breiden in de rest van Europa en in Azië”.

Online reisaanbieder BudgetAir breidde onlangs haar activiteiten nog uit in België, Frankrijk en Engeland en Vayama is recentelijk succesvol gelanceerd in Canada, Engeland, Thailand, Hong Kong en Singapore. “Elk van deze bedrijven heeft continue de grenzen weten te verleggen en ze vullen elkaar op veel terreinen aan”, aldus Raymond Vrijenhoek, CEO Beins Travel Group.

De nieuwe organisatie, onder leiding van het bestaande management en met in Nederland kantoren in Haarlem en Oosterhout (NB), is actief in meer dan 15 landen met circa 350 medewerkers en een jaarlijkse totale omzet van ruim U.S.$ 750 miljoen.

De krachtenbundeling is mede mogelijk gemaakt door ING Corporate Investments, die toetreedt als minderheidsaandeelhouder in de nieuwe combinatie.

Einde persbericht

Over BCD Holdings
BCD Holdings N.V., een familiebedrijf opgericht in 1975 door de heer John Fentener van Vlissingen, is een marktleider in de reisindustrie. BCD Holdings bestaat uit BCD Travel (zakenreizen), Park ‘N Fly (parkeren nabij luchthavens), TRX (reistechnologie), Airtrade (consolidating en online reizen), VakantieXperts (toeristische reizen), Vayama (online reizen) en Parkmobile International (mobiele parkeer- en verkeersapplicaties). BCD Holdings is actief in meer dan 90 landen met circa 13.000 medewerkers en een totale omzet, inclusief franchising, van U.S.$ 14,8 miljard. Bezoek voor meer informatie: www.bcd-nv.com.

Over CheapTickets
CheapTickets, onderdeel van de Beins Travel Group welke is opgericht in 1971, startte in 2001 op de Nederlandse markt met CheapTickets.nl. Met een behaalde jaaromzet van EUR 189 miljoen in 2010 is de Beins Travel Group in Nederland marktleider op het gebied van online verkoop van vliegtickets, accommodaties, huurauto’s en pakketreizen. In 2007 werd de Duitse website CheapTickets.de gelanceerd met een call center in Saarbrücken. CheapTickets is ondertussen actief in meerdere landen met verschillende labels w.o. CheapTicketsbusiness.nl, CheapTickets.ch, CheapTickets.be en GreenTickets.at. Ook beschikt de Beins Travel Group over een hoogwaardig traditioneel reisburo, Beins Travel. Naast kantoren in Nederland en Duitsland, heeft het bedrijf ook een vestiging op Cura(cc)ao.

Over Vliegwinkel Holding
Vliegwinkel.nl en BudgetAir.nl zijn onderdeel van Vliegwinkel Holding B.V. in Haarlem en behoren tot de grootste online reisaanbieders van Nederland. Op deze websites kan de bezoeker per bestemming en luchthaven alle maatschappijen – ook low-cost airlines – en ticketprijzen in één oogopslag vergelijken en reserveren. Het vliegticket kan worden gecombineerd met hotelovernachtingen, autohuur en luchthavenvervoer. Vliegwinkel Holding is een dochterbedrijf van BCD Holdings en heeft tevens succesvolle sites in Duitsland (Flugladen.de), België (BudgetAir.be), Engeland (BudgetAir.co.uk) en Frankrijk (BudgetAir.fr).

Over Vayama
Vayama is een unieke website uitsluitend gericht op internationale reizen. Vayama biedt prijs- en boekingsmogelijkheden voor iedere beschikbare internationale vliegreis naar 191 landen. Vayama werd ontwikkeld door reisdeskundigen met jarenlange ervaring in de reisindustrie en gesteund door een team van topingenieurs, gevestigd in Silicon Valley in de Verenigde Staten. Vayama is een onderdeel van Airtrade International Inc, een dochteronderneming van BCD Holdings, een van de grootste reisorganisaties in de wereld. Voor meer informatie, ga naar www.vayama.com.

Over ING Corporate Investments
ING Corporate Investments is onderdeel van de ING Groep, een wereldwijde financiële instelling die diensten levert op het gebied van bankieren, beleggen, levensverzekeringen en pensioenen. ING heeft wereldwijd meer dan 85 miljoen klanten in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Latijns-Amerika, Azië en Australië. ING Corporate Investments biedt achtergestelde leningen en eigen vermogen aan bedrijven in de Benelux. Haar focus ligt op het verschaffen van maatwerkoplossingen voor onder meer groei-investeringen, buy-outs en balans optimalisatie. Bezoek voor meer informatie: www.ing.com.

Over Bluefield Investments
Bluefield Investments is de gezamenlijke investeringsmaatschappij van Ton aan de Stegge en Robert van Maasakker opgericht in 2006. Het bedrijf stelt middelen beschikbaar voor wereldwijde investeringen in corporate ondernemingen met het accent op groei, fusie en overname.

Comments

Comments are closed.